dilluns, 30 de març del 2009

els tres porquets



Video creat per: Anna Tubau, Ana Cardila, Mariona Nova, Marta Pena i Neus Garcia.

divendres, 20 de març del 2009

Edició de vídeo


A NTAE hem après com editar vídeos del YouTube amb el Windows Movie Maker. 
El primer que hem de fer és accedir al youtube i ficar el títol d'un vídeo. Un cop fet això hem de descarregar el vídeo. 
Per fer-ho hem d'anar a : instal·lar --->afegeix-lo a firefox---> instal·lar-ho ara---> reinicia firefox. POsteriorment ens sortirà una finestra, la tanquem.
Després anem a la icona que dóna voltes i seleccionem el vídeo que volem guardar.
El vídeo es guardarà en format flv. Aquest format no es compatible i per tant l'hem de canviar.
Per fer-ho anem a : eines--->download helper ---> preferences---> conversion---> d'acord.
Després anem a la icona que dona voltes amb el botó dret ---> convert videos---> obrir en WMV---> d'acord.
Per saber si s'ha convertit anem a l'icona que dóna voltes i cliquem el botó dret--> converter queue.
Després accedim al movie maker, i cliquem a importar vídeo. Un cop clicat seleccionem el vídeo que volem obrir. POsteriorment el vídeo apareixarà i invetsigem com funciona el Windows Movie Maker.


diumenge, 15 de març del 2009

Com es crea un índex


Aquesta setmana hem après a fer varies coses:  un bloc de notes, un índex i per últim un document google docs. Una de les activitats que m'ha cridta més l'atenció és com crear un índex.
Un índex enumera els termes i els temes que es tracten en un document imprès, així com les pàgines en les quals apareixen.
Primer de tot obrim el document word. Per tal de crear un índex hem d'aplicar un dels formats dels estils. Per exemple :"títol 1" o "Subtítol"
Un cop hem escrit el títol que voliem anem a :referencia --->tabla de contenido.Al fer això s'enumeraràn els títols. 
Si volem modificar l'índex un cop fet hem de clicar el botó dret --> actualizar campos--> actualizar toda la tabla.


diumenge, 8 de març del 2009

Retoc del so

                                             

Aquesta setmana hem après a retocar el so mitjançant el programa Audacity. Audacity és un programa lliure i de codi obert per gravar i editar sons.
En la sessió de dimarts ens vam posar per grups de tres persones i després vam pensar una frase i la vam dividir en tres. Cadascuna tenia que grabar la seva part amb un microfon.Per gravar la nostre part vam seguir els següents passos:
1.Obrir el programa audacity
2.Posar-nos el micro i els auriculars.
3.Apretar rec
4. Un cop gravat clicar en stop. 
Després havim de guardar el què la nostre gravació i per això haviem d'anar a fitxer --> exporta com a wav i el guardavem a l'escriptori,posteriorment  penjar-lo al blink.  Des de el blink haviem de baixar-nos la part de la gravació de la nostre frase. Després amb el programa audacity haviem d'unir-les.Per tal de fer això anavem a projecte --> importa audio. Un cop teníem les tres frases per separat havíem de mirar que el so estigués el mateix nivell en les tre frases i sinó haviem d'anar a efecte---> amplifica.
Per unir la frase de totes tres en una seleccionem la veu i amb l'eina de desplaçament en el temps l'arrossaguem a on voliem posar-la.

En la sessió de dijous vam posar músca a la frase anteriorment grabada. Per posar la música haviem de sguir els mateixos pasos.Després haviem de decidir en quin moment de la música voliem que s'escolt´s la nostre veu. Un cop decidit haviem de utilitzar la "herramienta envolvente".