diumenge, 8 de març del 2009

Retoc del so

                                             

Aquesta setmana hem après a retocar el so mitjançant el programa Audacity. Audacity és un programa lliure i de codi obert per gravar i editar sons.
En la sessió de dimarts ens vam posar per grups de tres persones i després vam pensar una frase i la vam dividir en tres. Cadascuna tenia que grabar la seva part amb un microfon.Per gravar la nostre part vam seguir els següents passos:
1.Obrir el programa audacity
2.Posar-nos el micro i els auriculars.
3.Apretar rec
4. Un cop gravat clicar en stop. 
Després havim de guardar el què la nostre gravació i per això haviem d'anar a fitxer --> exporta com a wav i el guardavem a l'escriptori,posteriorment  penjar-lo al blink.  Des de el blink haviem de baixar-nos la part de la gravació de la nostre frase. Després amb el programa audacity haviem d'unir-les.Per tal de fer això anavem a projecte --> importa audio. Un cop teníem les tres frases per separat havíem de mirar que el so estigués el mateix nivell en les tre frases i sinó haviem d'anar a efecte---> amplifica.
Per unir la frase de totes tres en una seleccionem la veu i amb l'eina de desplaçament en el temps l'arrossaguem a on voliem posar-la.

En la sessió de dijous vam posar músca a la frase anteriorment grabada. Per posar la música haviem de sguir els mateixos pasos.Després haviem de decidir en quin moment de la música voliem que s'escolt´s la nostre veu. Un cop decidit haviem de utilitzar la "herramienta envolvente".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada